איך להפוך את פרופיל הלינקדין שלך למגנט למגייסים?

29 ביוני 2023

איך להפוך את פרופיל הלינקדין שלך למגנט למגייסים?

הלינקדאין כבר מזמן הפך לזירה המרכזית לחיפוש עבודה לאנשי טכנולוגיה, מרבית המגייסים נמצאים שם, מרבית המשרות הפתוחות וכן, גם המועמדים (בין אם מחפשים עבודה אקטיבית ובין אם כאלו שרוצים "לרחרח" אחר הזדמנויות חדשות). אבל ללינקדאין חוקים משלו וכדי לבלוט החוצה צריך להבין את "חוקי המשחק" – אז האם פרופיל הלינקדין שלכם משרת אתכם? האם הוא מצליח להעביר את הרושם הנכון, ולמשוך מגייסים? גם אם אתם בטוחים שכן, וגם אם אתם מתלבטים – כדאי שתמשיכו לקרוא.

ביקשנו מיפעת קהן, מגייסת ומנהלת תחום הדיגיטל בחברת G-Stat, את עשרת הטיפים החשובים ביותר שיהפכו את הפרופיל שלכם למגנט למגייסים.

מילות מפתח פותחות לכם דלתות

המיקום שלכם בסדר תוצאות החיפוש נקבע על-ידי האלגוריתם לפי ההתאמה של הפרופיל למה שמגייסים מחפשים. מילות מפתח רלוונטיות הן הכלי שלכם להשפיע על כך.

בתור התחלה, הקפידו להשתמש בבאזז וורדס רלוונטיות לתחום שלכם ודאגו שאתם עושים את זה בצורה טבעית שמתאימה לניסיון שלכם.

עשו חיפוש על מילות המפתח שאתם משתמשים בהן כדי לוודא שהן אכן מובילות לתוצאות רלוונטיות.

מילות המפתח צריכות להופיע כבר בטייטל ולהישזר בסקשנים השונים בהמשך הפרופיל.

ציינו את הכישורים שלכם גם בסקשן של הניסיון, גם ב-About וגם ב-Skills והיכנסו לרזולוציה הגבוהה ביותר שאפשר כדי להראות שאתם באמת מבינים את הנושא לעומק. שימו לב שאם כלים מסוימים מופיעים ב-Skills אבל לא בניסיון, זה מעלה שאלות אצל המגייסים – האם אכן יש לכם ניסיון בתחום או רק ידע תיאורטי. לדוגמא אם יש לכם ניסיון כ Data Analyst ואתם עובדים עם SQL  וכלי BI  כמו Tableau או Power BI,  הכניסו את הכלים האלו והבאז וורדס האלו לפירוט הניסיון, אם אתם עם ניסיון כ Data Scientist ואתם עובדים עם Python ו Machine Learning ומפתחים מודלים, תפרטו על זה, אם רק למדתם את הכלים האלו, תשאירו אותם ב Skills.

וכמובן, אל תחסכו במידע – כל ההישגים הרלוונטיים שלכם צריכים להיות ב-About. זה לא הזמן להצטנע.

לא לעגל פינות

השקיעו בפרופיל מלא שמאפיין אתכם בצורה הטובה ביותר. מלאו את כל הסקשנים, ציינו את כל הכישורים שלכם, ההשכלה והניסיון הרלוונטי. גם המלצה או שתיים מקולגות תעזור וכמובן תעודות, הוקרות ואיך לא – קישור לתיק עבודות.

כל שורה שאתם ממלאים נותנת לכם עוד חשיפה ונקודות בונוס אצל מגייסים.

איך אני נראית? מיליון דולר

הרושם הראשוני שלנו מתחיל במראה, אז השקיעו בתמונה מקצועית מהחזה ומעלה. הוייב צריך להיות נעים אבל פורמלי. אל תסתפקו בתמונה מהפיקניק האחרון או מהים עם חברים – גם אם יצאתם ממש טוב.

מוסיפים תמונות בפיד? תנו להן שמות. תוכלו לעשות את זה על-ידי הוספת "alt text" לכל תמונה שתעלו. זה יכול להיות השם המלא שלכם – שיקפיץ אתכם בתוצאות החיפוש – או, לחלופין באזז וורדס מקצועיים.

הכניסו תוכן למשוואה

כתבו כמה שיותר פוסטים של תוכן. מועמד שמעלה פוסטים בעקביות מקבל  נקודות זכות אצל המגייסים. זה יכול להיות דשבורד חדששפיתחתם, ניתוח אנליטי מעניין שעשיתם, עצות למועמדים, או כל דבר אחר שקשור בתחום המקצועי שלכם.

וכמובן, אם אתם מפרסמים לינק לפוסט אחר בפלטפורמה, אל תוותרו על תיאור קצר ומזמין משל עצמכם.

קשרים, גבירותיי ורבותיי, קשרים

כשיש לכם הרבה קשרים, האלגוריתם נותן יותר חשיפה.
חשוב ליצור רשת קשרים רלוונטית ויעילה, בין אם מדובר במגייסים מהתחום, אנשי מקצוע או מנהלים מקצועיים מהתחום, כדי שהחשיפה של הפעילות תהיה לאנשים המתאימים.

פרופיל פעיל יותר יעיל

חשוב להעלות תכנים מקצועיים עם ערך על בסיס קבוע, כדי להגדיל את הנוכחות שלכם בפלטפורמה, למשוך תשומת לב של מגייסים ולהראות שאתם מקצוענים בתחום שלכם. זה ממש לא חייב להיות יומיומי, כי זה מצריך המון חשיבה והכנה, אבל חשוב לראות פעילות שוטפת.

לא לדלג על ההשטאג

האלגוריתם יציע אתכם למגייסים ומעסיקים פוטנציאליים לעיתים יותר קרובות אם תשתמשו בהאשטאגים רלוונטיים. שווה לעשות בדיקה כדי להכיר את ההאשטגים הכי מובילים. לדוגמה, למילים #data ו-#bigdata יש הרבה עוקבים.

אבל גם אל תגזימו – מומלץ להוסיף עד שלושה האשטגים לפוסט.

תוסיפו show ל-tell

העלו תכני וידאו על כלים מקצועיים, תהליכים שנעשו אצלכם בעבודה. זה מעלה חשיפה ומעורר מעורבות, ומעורבות זה תמיד טוב לאלגוריתם.

לא על הביזנס לבדו

גם פוסטים על התנדבות ופעילויות דומות הם חשובים, ומעידים על האופי שלכם כבני אדם. אל תפחדו להעלות גם תכנים רכים שיאפשרו להכיר אתכם יותר

הטאץ' האישי

הרבה פעמים מגייסים מאתרים מועמדים ופונים אליהם בהודעה אישית. כדאי לענות ולהמשיך את התקשורת גם אם מעוניינים וגם אם זה לא רלוונטי.

מצד שני – אם פורסמה משרה, והגשתם קו"ח מומלץ להוסיף גם הודעה אישית – זה יכול להניע את המגייסים לבדוק אם יש התאמה. בצורה הזו אפשר להקפיץ את המועמדות מעל כל השאר.

עכשיו כשקיבלתם הצצה אל מאחורי הקלעים של הפלטפורמה – זה הזמן ליישם את מה שלמדתם, ולהתחיל להכות גלים.

שתף את המאמר ב -

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

עוד בבלוג