5 טיפים שיהפכו אתכם ממקצוענים למאסטרים בעולם הדאטה וה-BI

29 ביוני 2023

5 טיפים שיהפכו אתכם ממקצוענים למאסטרים בעולם הדאטה וה-BI

בשוק תחרותי כמו שוק ההייטק, תמיד חשוב להראות את האקסטרה ערך שתביאו איתכם למקום העבודה החדש. לבלוט, להתעדכן ולהיות מאסטר בין מקצוענים. נפגשנו על דלית בראון משנה למנכ"ל G STAT  וריכזנו לכם כמה טיפים שישאירו אתכם בטופ ויעזרו לכם להרגיש בבית בעולמות הסבוכים של הדאטה וה-BI .

בין אם אתם נמצאים כבר שנים באותו מקום עבודה, מרוצים ולא מתכוונים לשנות דבר מבחינת הקריירה, או שבדיוק תפסנו אתכם בין עבודות – השקעה בתדמית שלכם כמקצוענים היא מאסט בכל סיטואציה. הכלל הראשון, עוד לפני שניגש לטיפים ספציפיים, הוא לחשוב על כל שורה בקורות החיים שלכם. שאלו את עצמכם: האם זה יקדם אותי בעתיד? מה השלב הבא ואיך מגיעים לשם? האם יש לי את המקום להתקדם מכאן?

עכשיו בואו נדבר ביזנס – איך למתג את עצמנו בתור השחקנים החזקים ביותר בשוק – לכל אורך הקריירה.

שימו את ההצלחות שלכם בפרונט

מגייסים מחפשים בין כל המועמדים האיכותיים שפונים אליהם זיק של מצוינות. בין אם זה כתוב בקורות החיים שלכם, בפרופיל הלינקדאין או בראיון עצמו – תנו למגייס לראות את האיכות הייחודית שלכם בלי להצטנע.

תראו למעסיקים הפוטנציאליים את היכולות שלכם הלכה למעשה. ציינו פרויקטים שהטבעתם בהם חותם, שתפו דשבורדים, או מערכות BI שהייתם שותפים להם.
שתפו ברשת פרויקטים של דאטה, או מעורבות של פרויקטי דאטה מהותיים שמשפיעים על אסטרטגיית הארגון.
דברו על פרסים, הישגים וציונים – מהצבא, ואפילו מתקופת הלימודים. אל תשכחו לצרף לינק אם אפשר.המטרה היא להראות כבר בשלב קורות החיים את היכולות וההצטיינויות הייחודיות שלכם.

כוונו לחברות מוכרות

יש משמעות לדרך שאתם עושים בקריירה שלכם ולמקומות שבהם עבדתם.
מגייסים יכולים להעריך במידה רבה את היכולות ואת הרמה המקצועית שלכם לפי סוג החברות או הסטארטאפים שעבדתם בהם,

ברור שזה לא כלל מחייב, אבל בפועל מגייסים בהייטק מסתכלים על המקומות בהם עבדתם כשהם בוחנים התאמה, ככל שהניסיון שלכם מגיע יותר מארגונים טכנולוגיים ומכווני דאטה יותר, כך תגדילו את הסיכוי שלכם לקבל טלפון.

לכן, וודאו שאתם מכוונים את עצמכם לעבודה בחברות מוכרות עם אוריינטציה טכנולוגית.

אל תזגזגו יותר מדי

החלפת עבודה בתדירות גבוהה היא תמרור אזהרה למגייסים.
למועמדים שבקורות החיים שלהם מופיע ניסיון של שנה בכל מקום עבודה יהיה קשה מאוד לשדר אמינות ויציבות למעסיק הבא.

מומלץ גם לא לזגזג מידי בין מקצועות הדאטה. חושב להראות flow נכון והתפתחות מובהקת בין התפקידים שביצעתם. כוונו לתפקידי המשך נכונים באותו מסלול ונסו לא ליצור מעברים חדים מידי.

יש סיבה לבאזז סביב הבאזוורדס

שלבו את כל הבאזוורדס הרלוונטים בעולמות ה-Data בקו"ח ובלינקדאין שלכם.

דברו על Python ,SQL,Big Data, AWS, Air Flow, Deep Learning, ML, ציינו את כל הפלטפורמות והכלים שהשתמשתם בהם, בין אם מדובר ב-Power BI, Tableau או Qlik Sense.

חשוב לשלב את שמות הכלים, הפלטפורמות והמושגים כאלה גם בלינקדאין וגם בקו"ח. חשוב שתדעו שקורות החיים שלכם נסרקים על ידי מערכות גיוס שמפעילות "רובוטים". מדובר במסננים אוטומטיים שנותנים לכם "ציון" לפי מידת ההתאמה למשרה כזו או אחרת.
לכן,  חשוב מאוד לציין את כל מילות המפתח הנכונות כדי שתתקבל מידת התאמה יותר גבוהה. זה יגדיל את הסיכוי שלכם לקבל טלפון או פניה מחברה מגייסת.

תמיד תשמרו על "עדכון גרסה"

למדתם טכנולוגיית דאטה חדשה, הכרתם כלים מעניינים, שיטות ניתוח חדשות, דשבורדים חדשים – נסו ליישם אותם בעבודה שלכם. הפגינו סקרנות ונכונות לאמץ חידושים בעולמות ה AI וה-Data.

מדובר בתחומים שלא מפסיקים להשתנות ולהתפתח. כל הזמן נוספים כלים חדשים, שיטות עבודה מתקדמות שלא היו קיימות בעבר, תוספים ופיצ'רים. חשוב שתישארו תמיד עם האצבע על הדופק ותראו שאתם "מעודכני גרסה".

חשוב שתראו התפתחות ולמידה גם במסגרת התפקידים שלכם. בסופו של דבר, מגייסים ומנהלים רוצים לראות עקומות למידה, אמביציה, אוטודידקטיות וחדשנות.

תלמדו קורסים, לכו למיטאפים בתחום, תהיו פעילים בקהילות ותתנסו בטכנולוגיות וכלים חדשים – זה ישאיר אתכם תמיד צעד אחד לפני כולם.

לסיכום:
אז נכון ששוק ההייטק הוא מאוד דינמי, וקיימת תחרות עזה על מועמדים טובים בתחום. העובדות האלה גורמות למועמדים להחליף תפקידים וחברות כל כמה שנים, ולא תמיד מתאפשר לשמור על עקביות תעסוקתית. יחד עם זאת תמיד נסו להסתכל שני צעדים קדימה. אל תתפתו ללכת  לחברה שמציעה לכם את השכר הגבוה יותר. במקום זאת שאלו את עצמכם איך תוכלו להתפתח בחברה, כמה מקום ללמידה יש לכם בתפקיד ובחברה והאם הטכנולוגיות המעורבות והתפקיד שלכם ככלל מקדמים אתכם לתפקיד הבא בו תרצו להיות.

נסו ליצור את המסלול למקום בו תרצו להתקדם, אל תתגלגלו – תתנהלו!

שתף את המאמר ב -

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

עוד בבלוג